Orbán: A Magyarországra érkezők 70-80 százaléka továbbmegy

2022. március 4. – 07:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nemzetbiztonsági és humanitárius feladatokról beszélt Orbán. Sokan jönnek az ország belső területeiről, de a szomszédos terület Kárpátalja, ahova még egy rakéta sem esett be. Ha az is katonai területté válna, az onnan érkezők száma hirtelen a sokszorossá válna.

A rendőrség, a katasztrófavédelem és az idegenrendészet adatai alapján Orbán arról beszélt, az ideérkezők 70-80 százaléka továbbmegy. Sok családot várnak a határon ide érkezett ismerősök Csehországból, Lengyelországból, Ausztriából. Vannak, akiknek pedig Magyarországon van ismerősök, rokonuk. Velük nincs teendője jelenleg a magyar államnak.

De vannak, akiknek nincs hova menniük. Nekik szállást, ellátást, és egészségügyi ellátást kell biztosítani, a gyerekeknek pedig egy-két hónap múlva iskolát kell biztosítani. Még mielőtt az ország belsejébe engednék őket, be kell oltani és ellátni az egészségügyi bajaikat. „Minden állami szervnek megfeszített munkát kell végeznie.” Az egész mögött pedig ott van az ország – mondta Orbán Viktor. Le a kalappal az önkéntesek előtt, akik szerinte kiválóan végzik a munkájukat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!