Az ukrán himnusz hangjaira sikálták le az ukrán nemzeti színeket a debreceni orosz konzulátus előtti padkáról

2022. március 4. – 17:26

frissítve

Az ukrán himnusz hangjaira sikálták le az ukrán nemzeti színeket a debreceni orosz konzulátus előtti padkáról
Forrás: MKKP

Másolás

Vágólapra másolva

Érdekes közjáték zajlott le a debreceni orosz konzulátus előtt a Debreciner tudósítása szerint. A rendőrségen előre bejelentett demonstrációt tartott március 4-én a debreceni ukrán nemzetiségi önkormányzat a városban található orosz főkonzulátus Arany János utcai épülete előtt. A tüntetésen beszédek nem hangzottak el.

Eddig még szokványos hír lehetne, ám a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) helyi aktivistái úgy gondolták, hogy megemelik az esemény vizuális szintjét, és a demonstráció előtt nem sokkal ukrán nemzeti színekre (kék-sárga) pingálták a nagykövetség előtti útpadka szegélyköveit.

A kutyapártosok közleménye szerint az orosz konzulátus egyik munkatársa rendőrt hívott rájuk, a rendőrség pedig „eljárást szándékozik indítani a pár, ecsettel és festékkel felszerelt ember ellen, tiltott gyülekezés miatt”. Az MKKP álláspontja szerint ez az akciójuk egyébként kampányeseménynek minősült, ezért nem volt bejelentésköteles.

Időközben megkezdődött az ukrán nemzetiség tüntetése is, így amíg az utca egyik oldalán felállt nemzetiségiek az ukrán himnuszt énekelték, a másik oldalon a munkás ezzel a zenei kísérettel sikálta le a padkáról a kék és sárga festék maradékát.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!