Feljelentik Gattyán pártjának képviselőjelöltjét Józsefvárosban

2022. március 1. – 14:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Gattyán Györgyhöz köthető MEMO ajánlóívein több mint 40 elhunyt személy adata és aláírása is szerepelt, és emiatt, valamint azért, mert többszörös ajánlások is szerepeltek az íveken, az OEVB ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentés megtételét kezdeményezi. Ennek ellenére a jelölt indulhat a választáson.

Kialakulni látszik a józsefvárosi országgyűlési egyéni képviselőjelöltek végleges listája: jelen állás szerint 6 jelölt fog versenyezni a Józsefvárosban, 3 jelöltnek pedig elutasították a nyilvántartásbevételre irányuló kérelmét, írja a Józsefváros újság.

A Budapest 06. számú Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) hétfő délutáni (estébe hajló) ülésén került sor azoknak az ajánlóíveknek az ellenőrzésére, amelyeket a február 25-i leadási határidőhöz nagyon közel adtak le. (11 jelölt vette fel az ajánlóíveket, a február 25-i határidőre 9 vitte vissza – reményeik szerint – 500 érvényes aláírással őket.)

A február 28-i ülésen végül többen elvéreztek, de a Megoldás Mozgalom (MEMO) jelöltje, Ungár Dániel viszont összeszedte a nyilvántartásba vételhez szükséges 500 ajánlást, így az ő neve biztosan ott lesz a szavazólapon.

A Gattyán Györgyhöz köthető MEMO ajánlóívein több mint 40 elhunyt személy adata és aláírása is szerepelt, emiatt, valamint azért, mert többszörös ajánlások is szerepeltek az íveken, az OEVB ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentés megtételét kezdeményezi. Ennek ellenére a jelölt indulhat a választásokon, mert az, hogy halottak adataival élt vissza, nem jogosítja fel az OEVB-t a nyilvántartásba vétel megtagadására, mutat rá a lap.

Elutasították viszont a Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOM) jelöltjének, Szabóné Kállai Szilviának, valamint Cséplő Dánielnek, a Magyarországi Munkáspárt 2006 – Európai Baloldal jelöltjének a nyilvántartásba vételét, ők nem tudták a szükséges számú érvényes ajánlást összegyűjteni. Mindketten nagyon közel jártak az 500-hoz, és jóval több ajánlást hoztak, de annyi érvénytelen volt, hogy nem érték el a küszöböt.

Szintén kiesett a versenyből a Boros György, A Mi Pártunk – IMA jelöltje, aki hiába adta le a nevére kiállított 100 darab ajánlóívet, mivel egy másik dokumentumot, az „E1” jelzésű „Egyéni képviselőjelölt bejelentése az országgyűlési képviselők választásán” elnevezésű nyomtatványt a csak a jogszabályi határidő lejártát követően, 16.10-kor nyújtotta be (a határidő 16.00 volt).

Az OEVB határozata ellen azonban még van lehetőség fellebbezést benyújtani három napon belül, ha a most elutasított jelöltek ezt nem teszik meg, vagy fellebbezésük sikertelen lesz, akkor a Józsefváros nagyobb részét – és részben Ferencvárost – magába foglaló 6-os budapesti választókörzeti szavazólapokon a következő jelöltek fognak szerepelni az alábbi sorrendben:

  • Haga Béla – Normális Élet Pártja
  • Jámbor András – Demokratikus Koalíció / Jobbik Magyarországért Mozgalom / Momentum Mozgalom / Magyar Szocialista Párt / LMP – Magyarország Zöld Pártja / Párbeszéd Magyarországért Párt
  • Dúró Dóra – Mi Hazánk Mozgalom
  • Döme Zsuzsanna – Magyar Kétfarkú Kutya Párt
  • Ungár Dániel – Megoldás Mozgalom
  • Sára Botond – Fidesz-Magyar Polgári Szövetség / Kereszténydemokrata Néppárt
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!