Mégsem indul a választáson a volt jobbikos Varga-Damm Andrea

2022. február 23. – 18:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Varga-Damm Andrea volt jobbikos képviselő bejelentette, hogy frissen alapított pártjával, a Reformerekkel mégsem indulnak az április 3-i országgyűlési választáson, írta meg az Azonnali.

Döntését egy Facebook-videóban osztotta meg követőivel, amiben képviselőjelöltjével, Andrics Alizzal beszélnek az elmúlt hetek tapasztalatairól az aláírásgyűjtések során.

Andrics arról beszél, mennyire kétpólusú és megosztott a magyar társadalom, és hogy a „két illuzionista bohóc” (a Fidesz–KDNP és az ellenzék) akar mindent irányítani úgy, hogy más ne férhessen bele ebbe a politikai térbe.

Varga-Damm szerint pedig az állampolgárok 60 százaléka elutasítja a politikát és a közéletet, a kormánypárt és az ellenzék pedig csak szavazógépeknek, eszköznek használja a választókat.

A volt jobbikos politikus annak ellenére nem indul a választáson, hogy szerinte pártjával megszerezték az induláshoz szükséges 500 aláírást, és hogy korábban azzal indokolta indulását, hogy az ellenzék nem tudná leváltani a Fideszt. Elmondta, a 2022-es választáson ki akarnak maradni a „népet, nemzetet megrontó” táborok versenyéből, ehelyett inkább a 2024-es Európai Parlamenti választásokra készülnek.

Varga-Damm a második olyan exjobbikos politikus, aki bejelentette, hogy elindul új pártjával a választáson, majd visszalépett ettől. Volner János január végén jelentette be, hogy nem indul egyszemélyes pártjával, a Volner Párttal a választáson, mert nem akarja megosztani a jobboldali szavazatokat, ezzel megvédve a hazát „a kommunista utódpártoktól és a velük összeforrt szélsőséges liberálisoktól”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!