Huszonnyolc bankszámlát nyitottak Magyarországon, hogy tisztára mossák a külföldről elcsalt pénzt

2022. február 23. – 09:38

Másolás

Vágólapra másolva

Két román férfi összesen 28 darab forint- és devizaszámlát nyitott Kecskeméten és a Balaton környékén azért, hogy a külföldről, csalással szerzett pénzüket tisztára mossák. Most a Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt ellenük pénzmosás és közokirat-hamisítás miatt, ugyanis olasznak vagy dánnak adták ki magukat hamis okmányokkal.

A bankszámlákra olyan összegek érkeztek, amiket külföldiektől sikerült kicsalni, jellemzően német vagy spanyol sértettektől, ezeket az összegeket aztán vagy felvették román vagy holland bankautomatákból, vagy utalták őket tovább külföldi számlákra.

A továbbutalás sokszor nem sikerült, mert a bankrendszer jelzett a csalások miatt, de két hónap alatt, 2021 februárja és áprilisa között így is 18 millió forintnyi eurót tudtak összeszedni.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfiakat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás és közokirat-hamisítás bűntettével vádolja, ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzás elrendelését indítványozza, továbbá azt, hogy az ország területéről utasítsák ki őket – írja az ügyészség közleménye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!