A KDNP-s Hölvényi György lesz az EU libanoni választási missziójának vezetője

2022. február 23. – 17:21

Másolás

Vágólapra másolva

Hölvényi György európai parlamenti képviselőt, a KDNP politikusát nevezte ki Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős európai uniós főképviselő a május 15-re tervezett libanoni parlamenti választások uniós megfigyelői missziójának élére, írja az MTI.

Az EU a libanoni belügyekért és önkormányzatokért felelős minisztérium felkérésére döntött a választásmegfigyelési küldetésről. Hölvényi György megtisztelőnek nevezte a fontos megbízatást, és reményét fejezte ki, hogy a misszió munkája hozzájárul a libanoni demokratikus folyamatok további előmozdításához, a biztonság és a stabilitás megerősítéséhez közel-keleti országban.

Sajtóközleményében azt írta, alig várja, hogy a demokratikus értékek támogatása és védelme érdekében együttműködhessen valamennyi libanoni érdekelt féllel, köztük az állami hatóságokkal, a politikai pártokkal, a jelöltekkel, a vallási vezetőkkel és képviselőkkel, a civil társadalmi szervezetekkel, valamint a nemzeti és nemzetközi választási megfigyelőkkel.

Arról a Hölvényiről van szó egyébként, aki szinte pontosan egy évvel ezelőtt közölte, pártjával benne maradnak az EPP Néppártjában, fél nappal azután, hogy Orbán Viktor bejelentette, a Fidesz azonnal kilép a frakcióból. Ekkor a kormányközeli média kritikusan állt a maradókhoz, így Hölvényihez is, a Pesti Srácok például egyik cikkében latrinának nevezte az Európai Néppártot, Bayer Zsolt szerint pedig a Fidesz kilépésével

„Vége az elvtelen alkuknak, a sehová sem vezető kompromisszumoknak, vége annak a megalázó aprómunkának, amelynek során a nyomorult Webernek kell megfelelni”

A KDNP-s politikusról keveset lehetett hallani a magyar sajtóban az egy évvel ezelőtti néppárti maradás bejelentésén kívül. Idén januárban az Európai Parlament képviselői egy állásfoglalásról szavaztak, amely határozottan elítéli, ahogy a kazah hatóságok kezelték a január 2-án kirobbant zavargásokat. Erre akkor nem mentek el a függetlenként az EP-ben maradt fideszes képviselők, illetve Hölvényi György sem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!