Szlovéniában terjeszkedik a Mészáros-közeli magyar rádiós cég

2022. február 22. – 16:20

Másolás

Vágólapra másolva

Szlovéniában terjeszkedik a Mészáros Lőrinc-közeli, a Rádió 1 központjában működő Média Moment Kft. és a Radio Factory Kft., mely adásvételi szerződést írt alá az egyik vezető rádió, a Radio City 100 százalékának megvásárlásáról, írja a Media1.hu.

A hivatalos közleményből az derül ki, hogy a Média Moment Kft. és a Radio Factory Kft. írta alá magyar részről a szerződést Mišo Hölbl üzletemberrel a tulajdonát képező Radio City elnevezésű rádió 100 százalékának megvásárlásáról.

A Média Moment Kft. és a Radio Factory Kft. annak a Deák Gábornak a nevén van, aki Vida Józsefhez hasonlóan szintén közvetlenül köthető Mészáros Lőrinchez. Deák Gábor neve Mészáros Lőrinc vállalkozásai közül többen, így például az R-Kord Kft.-ben és a felcsúti Aranka Malom Kft. cégtörténetében is megtalálható az Opten céginformációs rendszerben a vezető tisztségviselők között a lap korábbi cikke szerint.

A Radio Factory Kft. gyártja számos kormányközeli rádió magyarországi műsorát, például a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió műsorát. Korábban már más, Fideszhez köthető befektetők is megjelentek a szlovén médiapiacon. Így például a szintén Mészáros Lőrinc-közeli TV2 csoport megvásárolta a szlovén Planet TV-t 2020 őszén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!