Magyar Narancs: „Szóbeli” engedéllyel épült aszfaltos út egy fideszes képviselő balatonlellei ingatlanához

2022. február 21. – 13:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A felesége fizette a Witzmann Mihály fideszes képviselő balatonlellei ingatlanához vezető önkormányzati út leaszfaltozását, írja a Magyar Narancs. Mivel a lap nem találta nyomát hivatalos engedélyezési folyamatnak, megkérdezte Balatonlelle polgármesterét, hogy miért éppen azt a zsákutcát újították fel, ami a Witzmann-ingatlanhoz vezet.

Kenéz István azt válaszolta a lapnak, hogy kaptak egy felajánlást, amit örömmel vettek. A lap kérdésére, hogy az önkormányzat adott-e az építtetőnek települési, tulajdonosi hozzájárulást, a polgármester ezt válaszolta:

„Én ezt a Jáki Andrással így… megbeszéltük kint a helyszínen. Nem adtam én neki… nem kellett neki. Régóta ismerjük egymást. Itt dolgozik a városban. Azt mondta, őneki elég, ha én engedélyt adok rá, és nem tesszük szóvá, hogy ő mit csinált. Buta lennék, ha jó dolog meg lenne vétózva valamilyen formában. Szóban történt a megegyezésünk, de nem az első, és remélem, hogy nem is az utolsó lesz ilyen szempontból.”

A Magyar Narancs megkereste az utat építő vállalkozót, Jáki Andrást, a Balaton-út Kft. ügyvezetőjét is, aki elismerte, hogy a polgármesterrel történt egyeztetés után Witzmann Ágnes megrendelésére végezte el cége az aszfaltozási munkát.

„Az aszfaltozott útterület cirka 800 m². Magánszeméllyel kötött szerződések további tartalmát harmadik személy részére nem áll módunkban kiadni”

– írta a lapnak a vállalkozó. A cégvezető arra nem tért ki, hogy az önkormányzat írásban hozzájárult-e a beruházáshoz, és készült-e környezetvédelmi hatástanulmány.

Witzmann Mihály fideszes politikusnak korábban két közeli hozzátartozója is nyert a Kisfaludy-pályázaton, amelynek ötletgazdája maga a politikus volt, erről korábban itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!