Több mint 600 ezer laptopot osztanak szét diákoknak és tanároknak a következő négy évben

2022. február 12. – 20:35

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány a következő négy évben 560 ezer tanulói és 55 ezer tanári notebookot vásárol mintegy 200 milliárd forint értékben, mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Az Index cikke szerint az első körben beszerzett 120 ezer notebook többsége már meg is jött az országba, ezeket jövő héten kezdik kiszállítani.

Egyelőre keveset tudni, de Kásler a lap szerint arról beszélt, hogy az 5. évfolyamtól, illetve a 9. évfolyamtól kezdődően felmenő rendszerben osztják majd ki az eszközöket. Tehát négy év alatt valamennyi 5–12. évfolyamos tanuló iskolájában rendelkezésre fog állni megfelelő mennyiségű, korszerű, legfeljebb 4 éves, személyes használatba is adható eszköz.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom