Budapest posztumusz díszpolgárának javasolják Setét Jenőt

2022. február 11. – 15:23

Másolás

Vágólapra másolva

Posztumusz díszpolgári címet javasol Setét Jenő roma polgárjogi aktivistának Budapest városvezetése – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Setét Jenő január 25-én, ötvenéves korában halt meg, temetését február 11-én, pénteken tartották. Setét 1995-től, a kezdetektől dolgozott a Roma Polgárjogi Alapítványnál, és később más jogvédő szervezeteknél is jelentős munkát végzett.

„A fővárosi városvezetés azt fogja javasolni a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy Setét Jenő munkáját és életét posztumusz díszpolgári címmel ismerjük el. (…) Setét Jenő, roma polgárjogi aktivista távozása pótolhatatlan veszteség. Óriási szüksége volt hazánknak arra a kérlelhetetlen és kritikus munkára, amit folytatott. Az a kötelességünk, hogy harcoljunk tovább azért a világért, amiben hitt: egy igazságos és egyenlő Magyarországért. Tudjuk, hogy nekünk is rengeteg feladatunk van még. Elsősorban ezzel tartozunk Jenő emlékének. Setét Jenő legyen Budapest posztumusz díszpolgára, Budapest pedig mindannyiunk közös otthona” – írta Karácsony.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!