Újabb 5 milliárddal segíti meg a kormány Áder János alapítványát

2022. február 10. – 21:43

Másolás

Vágólapra másolva

Idén további 5 milliárd forint vissza nem térítendő költségvetési támogatással segíti a kormány Áder János alapítványát, derül ki a csütörtök esti friss Magyar Közlönyből. A miniszterelnök aláírásával ellátott kormányhatározat szerint a támogatás célja: „Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány tevékenységének bővítése és Magyarország környezet- és klímavédelmi céljainak elérése”.

Az alapítványhoz kapcsolódó Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealapot 2020-ban hívták életre, és azóta több milliárd forintot tolt bele az állam, ez egészült ki idén újabb 5 milliárddal.

Tavaly decemberben írtuk meg, hogy alsó hangon másfél-két milliárd forintos, 1500 négyzetméteres villát vett Áder János klímavédelmi alapítványa Budán, a Pasaréti úton. A Kék Bolygó Alapítvány az RTL megkeresésére azt mondta akkor, hogy a villát bevételtermelési céllal vásárolták, hogy a villa bérbe adásából állandó bevételük legyen, amit majd a fenntarthatóságra fordíthatnak. A villa árát közlésük szerint az elmúlt három évben kapott állami támogatásokból gazdálkodták ki.

Szintén ugyanebből a 2022. február 10-i Magyar Közlönyből derül ki az is, hogy ezzel párhuzamosan a leégett szentesi sportcsarnok „funkcióinak átmeneti biztosításának támogatására” is szánnak pénzt: közel 78 millió forintot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!