Másfél milliárd forintos budai villát vett Áder János klímavédelmi alapítványa

2021. december 2. – 21:51

Másolás

Vágólapra másolva

Alsó hangon másfél-két milliárd forintos, 1500 négyzetméteres villát vett Áder János klímavédelmi alapítványa Budán, a Pasaréti úton – derült ki az RTL Klub híradójából. Áder Kék Bolygó Alapítványának éppen évi másfél milliárd forint az állami támogatása, de egy hete a tőkealapjuk is kapott 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást.

„Az adófizetői pénzek egy alapítványon át egy kft.-be vándorolnak, innentől kezdve teljesen kikerülnek a társadalmi ellenőrzés alól. Szerintem az nagyon nincs rendben, hogy klímavédelemre szánt pénzeket egy hatalmas ingatlanvagyon megszerzésére fordítanak, és onnantól kezdve igazából bármire használhatják” – mondta Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, aki felfigyelt a budai villa megvásárlására.

Az ingatlanvételről a kormányinfón Gulyás Gergelyt is kérdezték, aki azt mondta, hogy az alapítvány tevékenysége előtt leveszi a kalapját, konkrétumokról azonban őket kérdezzék. A Kék Bolygó Alapítvány az RTL megkeresésére azt mondta, hogy a villát bevételtermelési céllal vásárolták, hogy a villa bérbe adásából állandó bevételük legyen, amit majd a fenntarthatóságra fordíthatnak. A villa árát közlésük szerint az elmúlt három évben kapott állami támogatásokból gazdálkodták ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!