Felfüggesztett börtönt kapott a fegyveres férfi, aki kiirtással fenyegette a gyöngyösi városvezetést

2022. február 10. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki tavaly nyáron pisztollyal a kezében fenyegetőzött Gyöngyösön, a polgármesteri hivatalban – írja az MTI az Egri Törvényszék nyomán.

A vádlott – aki korábban maga is a hivatal dolgozója volt – a bíróság csütörtöki előkészítő ülésén beismerte bűnösségét, így az ülést követő tárgyaláson jogerősen két év börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztették.

A vádirat szerint a 46 éves férfi, aki ismerte a járást az épületben, egyenesen a hivatal titkárságára ment, ahol a polgármestert kereste. Miután nem sikerült találkoznia vele, közölte az ott dolgozókkal, hogy a városvezetőt és a hivatalvezetőt is megöli, majd végez magával, mivel annak ellenére sem kapott segélyt, hogy ő arra jogosultnak érzi magát.

Kijelentéseit azzal nyomatékosította, hogy láthatóvá tette az oldalán hordott gáz-riasztópisztolyt és a nadrágzsebében tartott, 20 centiméter hosszú pengéjű konyhakést, ezért az alkalmazottak a helyszínre hívták az önkormányzat segéd-közterület-felügyelőjét, aki távozásra szólította fel a férfit. Ő azonban erre nem volt hajlandó, sőt a segítőre fogta a fegyverét, és őt is megfenyegette, hogy lelövi. Végül részben rendőri segítséggel sikerült megfékezni és lefegyverezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!