Sztrájkolhatnak a tiszaújvárosi vegyi kombinát dolgozói

2022. február 9. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

Eredménytelenül zárult a Mol Petrolkémia Zrt. munkavállalóit érintő bértárgyalás, mert nem tudtak megállapodni a felek. A Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) ezért elkezdte felmérni a tiszaújvárosi vegyi kombinát dolgozóinak sztrájkhajlandóságát, és ennek függvényében fogják megalakítani a sztrájkbizottságot – mondta Székely Tamás, a VDSZ elnöke.

A szakszervezet közleménye szerint a Mol Petrolkémia összességében az elvárt bérfejlesztésnek csak a töredékét ajánlotta, és azt sem teljesen egységesen.

„A szakszervezetek 10 százalékos béremelési ajánlata helyett a munkáltató mindösszesen 7 százalékos differenciált béremelésre volt csak hajlandó. A cég a 7 százalék mellett »családbarát« javaslatokat tett, de ez a csomag nem minden munkavállalóra vonatkozik azonos mértékben.

A szakszervezetek tovább tárgyaltak volna, de a munkáltató úgy döntött, hogy lezárja az egyeztetést, és egyoldalúan végrehajtja az általa jónak tartott elképzeléseket. Ezt a magatartást a szakszervezetek elfogadhatatlannak tartják” – írja a VDSZ.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!