Megdőlt a fővárosi napi szélrekord, igen, már megint

2022. február 9. – 13:02

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét megdőlt a napi szélrekord Budapesten, a János-hegyen kedden – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a honlapján, egy nappal azután, hogy beszámoltak az előző napi rekordról. Azt írták: az előző napi országos rekordot (105 km/h) hozó északnyugati szél még kedden éjjel is viharos széllökésekkel tombolt a Budai-hegységben.

Így a február 8-i fővárosi szélrekord is megdőlt: a János-hegyen 93,2 kilométer/órás széllökést is regisztráltak. Mostanáig az ezen a napon mért fővárosi szélrekord 91,1 kilométer/óra volt, amelyet szintén a János-hegyen mértek 2015-ben.


Most már sehol sincs érvényben figyelmeztetés sem az erős szél, sem más veszélyes időjárási jelenség miatt. Csütörtökre virradóra viszont több helyen is ködre kell számítani, kiemelten északkeleten. A veszélyjelzésben az áll, hogy Borsod megyében csak lassan javulnak majd a látási viszonyok napközben, írja az MTI. A szél nem lesz különösebben erős sem szerdán, sem csütörtökön.

Viszont ha ma még nem járt kint, szeretnénk szólni arról, amit az Országos Meteorológiai Szoláglat is közölt a Facebookon:

Itt a tavasz!

A Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja (ECMWF) friss valószínűségi előrejelzéseire hivatkozva azt írták: a következő két hétben is a sokévi átlagnál melegebb időre lehet számítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!