Megdőlt hétfőn az országos napi szélrekord, és ha ez még nem lenne elég, szerdán már tavasz lesz

2022. február 8. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Megdőlt az országos és fővárosi napi szélrekord hétfőn Budapesten: a János-hegyen 105 kilométer/órás erősségű széllökést mértek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Az MTI híre szerint a hétfői hidegfront nyomán sok helyen volt viharos, 60 km/h feletti a szélerősség, akadt, ahol az eső is esett – a legtöbbször a keleti határnál élőknek kellett elővenniük az esernyőjüket. Az erős szél veszélye miatt Budapesten, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyében kedden dél körül is elsőfokú veszélyjelzés volt érvényben. Kedden a Dunántúl északi és keleti tájain, valamint a középső országrészben lehetnek akár 70 kilométer/órásnál erősebb széllökések is, ám késő délutántól legtöbb helyen némileg veszít erejéből a szél.

Az Időkép közben egy nem kevésbé érdekes hírről számolt be, azaz, hogy szerdán kora tavasz jön, akár 10-15 fokig is melegedhet a levegő. Süt majd a nap is, a szél sem fúj már majd annyira, mert keddre elvonul a hidegfront. Tartós felhőre csak néhány északkeleti régióban kell számítani, itt akár kevés eső is előfordulhat. Csütörtökön ragyogó napsütés, száraz idő várható, de az északkeleten élőknek még aznap is jobban kell keresgélniük a napsütést. Hajnalban sokfelé lesz gyenge fagy, de kora délutánra 10-14 fokig melegszik a levegő, kivéve északkeleten, ahol pár fokkal alacsonyabb lesz a hőmérséklet.

Sajnos a 15 fokos csúcs nem tart túl sokáig, péntekre hidegfrontot ígérnek, megnövekvő felhőzettel, helyenként felélénkülő széllel, néhány fokos hőmérséklet-visszaeséssel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!