Szeles vasárnap: reggeli derűre délutáni ború jön

2022. február 6. – 07:27

Szeles vasárnap: reggeli derűre délutáni ború jön
Szél kavarja a port Dorog felett – Fotó: Tenczer Gábor / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap kezdetben találkozhatunk naposabb tájakkal, majd napközben az ország nagy része fölött erősen megnövekszik a felhőzet, helyenként beborul az ég, és északnyugaton, valamint északkeleten elszórtan időnként jelentéktelen eső is előfordulhat – írja az Időkép a Budapesten várható időről.

Délen, délkeleten lehet szűrt napsütés. A déli-délnyugati szelet sokfelé élénk, elsősorban északon és északkeleten erős lökések kísérhetik. Reggelre délnyugaton foltokban pára, köd képződhet. Hajnalban -7 és -1, kora délután 4 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Országosan az OMSZ szerint is jobb idő lesz a nap első részében, majd észak felől megnövekszik, és meg is vastagszik a felhőzet, emellett a középső és déli megyékben többórás, részben szűrt napsütésre van kilátás. Sőt, az északkeleti határszélen előfordulhat kisebb havazás, havas eső.

Estétől már túlnyomóan borult lesz az ég, és akkor északon valamint a Tiszántúlon gyenge eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 12 fok között várható, de az északkeleti határnál pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 1, 8 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn újabb hidegfront érkezik északnyugatira forduló, sokfelé erős, viharos széllel, többfelé esővel, záporral, helyenként hózáporral és hódara záporral. Napközben néhol zivatar is kialakulhat. A maximumok 5 és 10 fok között alakulnak.

Kedden szeles marad az idő, többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Eleinte sokfelé napos időre van kilátás, azonban délután egyre nagyobb területen növekszik meg a felhőzet, de csak néhol alakulhat ki futó zápor. Napközben 5-10 fokot mérhetünk.

Szerdán egyre többfelé kisüt a nap, de északkeleten helyenként még kisebb eső előfordulhat. Több tájegységünkön még élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. Csütörtökön sokfelé indul párásan, ködösen a nap, majd napközben sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre számíthatunk. A délnyugati szél keleten, észekkeleten lehet élénk, máshol nem lesz jelentős a légmozgás. 8-15 fokra számíthatunk a kora délutáni órákban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!