Hétfőn és kedden is lehetnek akár 70 km/h-s széllökések

2022. február 5. – 19:23

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap is szakadozott lesz a felhőzet felettünk, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A legtöbb napsütés az ország déli felén és a Duna-Tisza közén valószínű, majd az esti órákig mindenütt beborul az ég. Késő estétől az északi megyékben gyenge eső előfordulhat. A kezdetben nagy területen erős északnyugati szél estére délnyugatira fordul, és mérséklődik, majd vasárnap újra többfelé megerősödik, áll az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésében. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és -1 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 5 és 12 fok között várható, de az északkeleti határnál pár fokkal hidegebb is lehet.

A jövő hét elején viszont újra visszatér a szélvihar, igaz, a mostani előrejelzések szerint valamivel gyengébb lesz, mint a múlt hétvégén nagyjából egymilliárd forintos kárt okozó szél – a met.hu veszélyjelző térképe alapján hétfőn és kedden elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben az ország nyugati és középső megyéire, ahol „a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t”.

A szél visszatérésével együtt nyugat felől csökken majd a felhőzet hétfőtől, ugyanakkor keleten még megmaradhatnak a felhők. Hétfő reggelig bezárólag több helyen várható kisebb eső, zápor, de napközben már csak elszórtan várható csapadék. Az északnyugatira forduló szél főleg az Észak-Dunántúlon és a főváros környezetében viharossá fokozódik, írja a Kiderül.hu, amely hétfő éjszakára 0-7, nappalra 5-10 Celsius-fok közötti hőmérsékletet jósol, keddre pedig azt, hogy pár helyen visszatérhetnek a mínuszok, -2 és 3 fok közötti éjjel, 5-10 fok közötti nappali hőmérséklettel.

Kedden eleinte napos lesz az idő, majd délután frontfelhőzet vonul fel, estére többfelé meg is vastagszik. Az északnyugati szél továbbra is erős, a Dunántúlon viharos lesz, estére azonban mérséklődik a légmozgás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!