Csőtörés volt a 13. kerületben, a Béke tér környékét ellepte a víz

2022. február 03. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Csőtörés volt csütörtökön Budapest 13. kerületében, a Béke térnél, a kiáramló víz pedig olvasóink felvételei és beszámolói alapján nemcsak ellepte az utcákat, körbevéve autókat és házakat is, hanem pincékbe, üzletekbe, lépcsőházakba és mélygarázsokba is befolyt.

A csőtörésről több olvasónk is küldött képeket és videókat, ezeken többek közt az látszott, hogy az Üteg utca egy részét elárasztotta a víz, egy ponton pedig folyamatosan bugyog fel. Egy olvasónk biciklivel videózta körbe a környéket, ő számolt be arról is, hogy a víz pincékbe, üzletekbe, lépcsőházakba és mélygarázsokba is befolyt. Mint írta, a víz körbezárt egy komplett panelházi tömböt is, ahonnan az emberek csak cipőjüket eláztatva tudtak kiszabadulni. A videókon látszik is, hogy egy mélygarázst például teljesen elöntött az utcákon is hömpölygő víz, ami helyenként a járdáig is felért.

Az is kiderült ezekből a felvételekből, hogy a Fővárosi Vízművek munkatársai már javában dolgoznak a hiba elhárításán. Az incidens miatt megkerestük a Fővárosi Vízművek sajtóosztályát, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a Fővárosi Vízművek Üteg utcai gépházának közelében eltört egy 200 mm átmérőjű vezeték. Mint írták, mivel a sérült csőhöz csatlakozik egy 400 mm átmérőjű vezeték is, a gépház pedig közvetlenül mellette található, a víz itt nagy nyomással áramlik, és hirtelen nagy mennyiségben zúdult ki a környező utcákra.

Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk

Ahogy az a videóban is látható volt, a vízmű munkatársai haladéktalanul lezárták az érintett szakaszt, ezzel a vízfolyás megszűnt. Azt is hozzátették, hogy a javítási munkák idején, várhatóan az esti órákig az Országbíró utca két társasházában vízhiányra kell számítani. Az érintett lakók addig a közeli óvodánál, egy szükségkúttá alakított tűzcsapból tudnak vizet venni.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!