Orbán: Orosz gáz nélkül nincs rezsicsökkentés, Paks nélkül nincs jó magyar klímapolitika

2022. február 1. – 17:51

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar köztévé azt kérdezte, mennyire sikerült Magyarország jövőbeni energiaellátását biztosítani. Putyin azt mondta, Orbán egy sor kérdést tett fel az együttműködésünkkel kapcsolatban, ezek érintették az energetikát is. A gázszállítást és az atomenergiát és a logisztikát is. A tárgyalásokon az orosz kormány tagjaival és orosz nagyvállalatok vezetőivel is felvette a kapcsolatot és minden kérdésben pozitív választ kapott Orbán, mondta Putyin. A gázszállítás volumenének növekedésével kapcsolatban is, az Oroszországnak nem jelent majd problémát. Majd a vállalatok mondják ki a végső szót, de áprilisban meg fog történni.

Fotó: Yuri Kochetkov / Pool / Reuters
Fotó: Yuri Kochetkov / Pool / Reuters

Orbán az orosz újságírókhoz szólva elmondta, Nyugat-Európában hatalmasat nőttek az energiaárak, kivéve Magyarországon. Mert itt rezsicsökkentés volt, aminek alapja az orosz gáz.

„Ha van orosz gáz, van rezsicsökkentés, ha nincs orosz gáz, nincs rezsicsökkentés”

– mondta. Ezért fontos, hogy közelebb kerültünk a megállapodáshoz, hogy egymilliárd köbméterrel több gáz jöjjön éves szinten, tette hozzá. Ahogy azt is, hogy Paks nélkül nincs jó magyar klímapolitika.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!