Megszűnik a koronavírus-zöldszám, Egészségvonal lesz helyette

2022. február 1. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egészségvonal teljes egészében átveszi a jelenleg működő, a koronavírus-információkkal kapcsolatos zöldszámokra érkező hívásokat, így azok a számok február 11-én megszűnnek – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A 1812-es hívószámú Egészségvonal a nap 24 órájában elérhető információs központ lesz, ahol általános tájékoztatást adnak védőoltásokkal, koronavírussal, betegség megelőzésével, a teendőkkel kapcsolatban, valamint információt nyújtanak a hatályos jogszabályokról, rendelkezésekről is – közölték.

Az egeszsegvonal.gov.hu oldalon pedig szintén naprakész információk találhatók valamennyi egészségügyi szolgáltatásra, ellátásra vonatkozó leírással, és az igénybevételükhöz kapcsolódó tudnivalókkal. Az NNK közleménye szerint az Egészségvonal csökkenti az orvosi praxisok terheltségét, mert itt „gyors, hiteles és naprakész információkat tudnak nyújtani bárkinek”, nem szükséges emiatt a kérdésekkel, problémákkal a háziorvost vagy a szakorvost felkeresni.

Az Egészségvonal nem a sürgősségi betegellátással kapcsolatos feladatokat látja el, ezért ilyen esetekben továbbra is a mentőszolgálat 104-es hívószámát vagy a 112 egységes segélyhívó számot kell hívni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!