Az ellenzék beterjeszt egy alkotmánymódosítást, hogy népszavazás nélkül ne lehessen kilépni az EU-ból és a NATO-ból

2022. január 28. – 20:11

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzéki együttműködés pártjai közösen benyújtanak egy alkotmánymódosítást azzal a céllal, hogy „népszavazás nélkül ne lehessen kiléptetni hazánkat a NATO-ból és az Európai Unióból”. Erről szombat délelőtt Gurmai Zita, Szent-Iványi István és Vadai Ágnes tart sajtótájékoztatót.

A részletek majd ott kiderülnek, előzetesen a lépés inkább egy szimbolikus kampányfogásnak tűnik, hiszen a parlamenti pártok közül senki nem akarja kiléptetni Magyarországot egyik szervezetből sem, ezzel csak a Mi Hazánk kampányolt, de ők is népszavazást akartak Magyarország esetleges kilépéséről az EU-ból. Közvélemény-kutatások szerint Magyarország uniós tagsága 80 százalék feletti támogatottsággal bír.

Az elmúlt hetekben az európai biztonsági színtér átalakításának ötletét dobta be Oroszország, azt követelve, hogy a NATO-katonákat és fegyvereket vonják ki a keleti tagállamok területéről, így Magyarországról is. A túl sok politikai realitással nem rendelkező kérést a legtöbb elemző inkább a tárgyalási pozíciókat javítani próbáló blöffként kezeli, amiből majd lehet engedni, hogy máshol kialkudjanak valamit.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!