Kitiltották Dúró Dórát a kormány hivatalos Facebook-oldaláról

2022. január 26. – 16:40

Másolás

Vágólapra másolva

„Két népszerű, a kormány koronavírusról mondott hazugságait és tényeket tartalmazó kommentem után megelégelte a szembesítést a cenzúra, és egész egyszerűen kitiltottak Magyarország Kormánya hivatalos Facebook-oldaláról, így most már nem tudok ott hozzászólást sem írni” – közölte szerdán Facebook-oldalán Dúró Dóra, az április 3-i választásra nyíltan oltásellenes kampánnyal hangoló Mi Hazánk elnökhelyettese, aki szerint „zavarta a cenzorokat, hogy a Mi Hazánk aláírásgyűjtése, amelyet a kötelező oltások és a gyerekek oltása ellen indítottunk, közel hatezer lájkot kapott, pedig csak egy kommentben írhattam oda.”

„Nem diktatúrában élünk – mondta Orbán Viktor tavaly áprilisban az oltás kötelezővé tételével kapcsolatban, aztán (egyelőre) az állami szférában mégis meglépték ezt. És úgy tűnik, attól a diktatórikus módszertől sem riadnak vissza, hogy a nekik nem tetsző hozzászólásokat és hozzászólókat elhallgattassák. Ugyanakkor van egy rossz hírem: az igazság utat tör magának, a Mi Hazánk erősödik!” – áll még a közleményben.

A kitiltás után a Kormányzati Tájékoztatási Központhoz fordultunk, hogy megtudjuk, miért tiltották le Dúró profilját. Válaszukban annyit írtak csak, hogy „A kormány minden eszközzel fellép az oltásellenes propaganda ellen. Az oltás a legerősebb fegyverünk a vírus ellen.”

Korábban sem a kormánytól, sem a Fidesztől nem láthattunk még komolyabb reakciót a Mi Hazánk oltásellenes kampányára, olyannyira, hogy novemberben a fideszes Német Ferenc megköszönte a Mi Hazánknak a Szegedi Tudományegyetem műsorában, hogy visszafogottan tüntetnek csak, és nem gyújtogatnak, mint mondjuk Hollandiában.

Toroczkai László, a párt elnöke a közelmúltban adott interjút a Telexnek, amelyben azt mondta, hogy nem örül nekik a Fidesz, sőt, jó ideje már ellenségnek tartja őket.

Amerikában egyébként egy hasonló ügyből a legfelsőbb bíróságig jutó jogi hercehurca lett, miután többen beperelték a szólásszabadság megsértéséért az akkor még elnöki pozíciót betöltő Donald Trumpot, miután az letiltotta őket Twitteren. A legfelsőbb bíróság végül úgy döntött, Trump lépése nem volt alkotmányellenes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!