Vádat emeltek egy férfi ellen, aki két éve 180-nal menekült bedrogozva a rendőrök elől a szemközti sávban

2022. január 24. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

Kész ámokfutást rendezett egy férfi még 2020 szeptemberében, derül ki a Kecskeméti Járási Ügyészség közleményéből. Egy csongrádi férfi késő este extasy és dizájnerdrog fogyasztása után autóba ült a barátnőjével, akinek a kisgyermekét gyerekülés helyett egy pótkerékre ültették a hátsó ülésen.

Menet közben a tiszakécskei rendőrök követni kezdték a járművet, de a sofőr a jelzés ellenére sem állt meg, és menekülésbe kezdett. A férfi 170-180 km/órával hajtott, és többször áttért a menetiránnyal szembeni sávba, ami miatt több autó kénytelen volt lehúzódni az útról vagy lassítani. Az üldözésbe később beszállt egy másik járőr is, akik keresztbe álltak az úton, és végül így sikerült megállítani a férfit.

Később kiderült, hogy nemcsak a férfi, hanem a barátnője is kábítószer hatása alatt állt, és megtalálta nála a melltartójába rejtve pakettbe csomagolt dizájnerdrogot is. A sofőr egyébként büntetett előéletű.

Ellene kábítószer birtoklása, pszichoaktív anyaggal való visszaélés és bódult állapotban való járművezetés miatt indítottak eljárást, és börtönbüntetést helyeztek kilátásba. Barátnője ellen bűnpártolás és drogbirtoklás miatt indítottak eljárást, sorsukról a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!