Szakcsi Lakatos Béla: Miért nem lehet az, hogy én jobban húzok a Fideszhez?

2022. január 24. – 19:13

Másolás

Vágólapra másolva

Szakcsi Lakatos Béla a Józsefváros újságnak beszélt arról, hogy valójában viccelni akart, amikor a Magyar Zene Háza megnyitóján elzongorázta Orbán Viktor jelenlétében a Piros volt a paradicsom, nem sárga kezdetű, a Fidesz kampányszlogenjévé avanzsált lakodalmi nótát.

Azt mondta:

„Nem azért játszottam be, mert ez a Fidesz kampánydala, mert ha így akartam volna tenni, akkor csináltam volna a dalból egy nagy zongoraparafrázist.”

Kiderült, hogy még Orbán Viktorral is találkozott két percre, miután lejött a színpadról, akitől megtudta, hogy a magyar kultúra napja alkalmából rendezték az eseményt, amiről ő egészen addig azt hitte, „csupán egy új kulturális intézmény ünnepélyes megnyitóján vesz részt”.

Az interjúban arról beszélt, nem akart a Fidesz mellett kampányolni. Az idén 79 éves zongoraművészt egyébként 2021-ben Józsefváros díszpolgárává választották volna, aki a „rendkívül kiélezett politikai helyzet” miatt nem fogadta el a díjat. Ekkor azt mondta, „a 2022-es parlamenti választások után, ha ismét neki ítélnék a díjat, elfogadná azt”. Ekkor szintén a Józsefváros újságnak azt mondta:

„Én a politikán felül, vagy inkább kívül állok, és nem akarok a választás előtt semmibe se belekeveredni, se a kormány, sem az ellenzék oldalán”.

A kampánydal kapcsán készült interjú végén elmondta, fiaitól tudta meg, mennyi gyűlölködő komment érkezett az előadására, és annyival zárta mondandóját:

„én már 79 vagyok, nemsokára meghalok, miért nem lehet az, hogy én jobban húzok a Fideszhez?”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!