Milliókat kért kölcsön vakcinafejlesztésre, de még orvosi végzettsége sem volt

2022. január 24. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy tószegi nő ellen, mert kutatóorvosnak adta ki magát, majd pénzt kért kölcsön Covid–19 elleni vakcina fejlesztésére – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A 31 éves nő 2020 novemberében – még az első sikeres vakcinatesztek bejelentése előtt – állt elő ötletével két helyi férfinak. Kutatóorvosi munkájához kért kölcsön, azt állította, hogy már az ő vakcinafejlesztése is végső fázisban van, a befejezéshez lenne szüksége pénzre. Az orvosi végzettséggel nem rendelkező nő olyan hitelesen adta elő ötletét, hogy

a nemes cél érdekében a két férfi 3,7 millió forintot adott neki kölcsön.

Az álkutatóorvos szerződésben tett ígéretet arra, hogy 2021. február végéig visszafizeti a kölcsönkért összeget, ez azonban nem történt meg. A jó cél érdekében pénzüket áldozó férfiak 2021 júliusában már felszólító levélben kérték a nőt, hogy fizesse vissza a tartozást. A csaló nő azonban nem lépett ki szerepéből, továbbra is kutató látszatát keltve azt mondta, hogy szándékában áll a pénz visszafizetése, és egy hamisnak bizonyult banki bizonylat bemutatásával tovább hitegette két áldozatát.

A büntetlen előéletű nő az eljárás megindítása után kifizette az okozott kárt.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!