Videó a halálos áldozatot követelő Szent Imre kórházi tűz oltásáról

2022. január 23. – 13:24

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról korábban a Telex beszámolt, tűz ütött ki vasárnap reggel fél nyolc körül a Szent Imre kórház egy földszinti helyiségben, egy detoxikálóban. A Fővárosi Katasztrófavédelem szerint a tűz nagyjából ötven négyzetméteren égett a földszinti helyiségben, de a lángok és a hőterhelés mintegy száz négyzetméteren rongálták meg az épületet.

Több mint hetven tűzoltó összesen tizennyolc tűzoltó gépjárművel érkezett ki a helyszínre, ahol három vízsugárral oltották el a tüzet. Ők segítettek a füsttel veszélyeztetett kórtermek kiürítésében is, összesen 56 beteget kellett áthelyezni. A kórházat átvizsgálták és átszellőztették, a tűz keletkezésének okát vizsgálják.

A Fővárosi katasztrófavédelem a tűzoltók munkájáról az alábbi videót tette közzé:

Az Országos Mentőszolgálat szerint a tűzben egy fiatal nő súlyos égési sérüléseket szenvedett és életét vesztette. Két férfit és egy nőt pedig enyhébb füstmérgezés miatt szállítottak toxikológiai osztályra.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass