Karácsony: A Zene Háza nem a kultúra, hanem a barbár erőszak jegyében épült

2022. január 22. – 18:34

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton adták át a Városligetben a Magyar Zene Házát, a megnyitó rendezvényen Orbán Viktor kampányüzemmódba kapcsolva beszélt arról, hogy áprilisban el kell húzni a baloldal nótáját.

A témában megszólalt Karácsony Gergely is, aki szerint a kultúra napján „különösen fontos emlékeztetni magunkat arra, hogy ennek az épületnek a létrejötte nem a kultúra, hanem a barbár erőszak jegyében történt”.

A főpolgármester szerint a beruházás „erőszak” a város legfontosabb közparkjával, a kivágott fákkal, és azokkal a több mint százéves platánokal szemben, amelyeknek a vízellátását szerinte tönkreteheti az épület. „Erőszak a jogállammal szemben, hiszen az összes korábban létező jogszabályt meghekkelve egy külön lex-Városliget tette lehetővé a megépítését. Erőszak a népakarattal szemben, hiszen a közvélemény nagy része végig ellenezte a beépítést, a leállítását szorgalmazó népszavazási kezdeményezésemet pedig jogellenesen megakadályozták.”

Ezzel együtt a politikus szerint a beruházás okozta károkat azzal lehet leginkább csökkenteni, hogy ha már megépült, az emberek látogassák a Magyar Zene Házát. „Zeneszerető emberként valószínűleg én is meg fogok ott fordulni” – írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!