Mit jelent Orbánnak a „Magyarország előre megy, nem hátra” szlogen?

2022. január 21. – 07:47

Másolás

Vágólapra másolva

A politikai közel van a költészethez, sok szépsége van a mi szakmánknak – mondta Orbán Viktor, szerinte valamilyen rokonságban áll a politika az irodalommal. Az irodalomban is az a jó, ha mondunk valamit, az sokfajta gondolatot indít el az ember fejében. A „Magyarország előre megy, nem hátra” olyan mondat Orbán szerint, amiről ha megkérdeznénk 10-20 embert, nagyjából egy asszociációs körben mondanák meg, hogy nekik mit jelent ez a mondat, de mindegyik egy kicsit különbözne a másiktól.

Ő azért szereti ezt a mondatot, mert benne van az a küzdelem, amit Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott.

Arról beszélt, a Fidesz egy kivéreztetett, csődbe vitt országot vett át 2010-ben, de 12 év alatt kemény munkával kijavították a baloldali kormányzás hibáit. Emelték a béreket, visszaadják a 13. havi nyugdíjakat, emelték a minimálbéreket, ma már nem munkanélküliség van, hanem munkaerőhiány, és nőtt a gazdaság is.

Előre ment az ország szerinte, és most vissza akarnak jönni azok, akik 2010 előtt csődbe vitték az országot, és a választás után átvennék az ország irányítását. Ez Orbán fejében azt jelenti, hogy hátrafele mennének, és 11 év munkáját nem érdemes kidobni szerinte az ablakon. Ha visszajönnének azok, akik korábban csődbe vitték az országot, ugyanazt tennék, hiszen ahhoz értenek – tette hozzá.

A mai ellenzék nemcsak 2010-ig követett el hibákat és bűnöket, hanem a bűnök kijavítására tett kormányzati intézkedéseket sem támogatták az elmúlt években a parlamentben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!