Vádat emeltek a gödöllői görögkatolikus templom gyújtogatója ellen

2022. január 20. – 09:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a vád szerint felgyújtotta a gödöllői görögkatolikus templomot tavaly. Az ügyészség honlapján olvasható vádirat szerint a férfi még tavaly március 15-én, a kora esti órákban minden különösebb ok nélkül elhatározta, hogy tüzet fog gyújtani, ezért egy sporttáskába égetett szeszes italt, motorolajat és falfestéket pakolt, majd gyalog elindult gödöllői otthonából.

Este nyolc óra körüli időben érkezett meg egy gödöllői görögkatolikus templomhoz, betörte az ajtaját, és bement. A magával hozott üveget a padlón összetörte, az abban lévő szeszes ital szétfolyt, a motorolajat pedig szétlocsolta a templom hátsó padsorain, majd a szeszt és az olajat is begyújtotta. Ezután a padok között felállított egyik ikont felborította, és a falfestékkel töltött vödröt a templom szentélye felé dobta. A vödör feldöntötte az ott elhelyezett ikonosztázion egy részét, és a festék ráfröccsent a képekre. A férfi ezután elhagyta a helyszínt.

A templomban tűz ütött ki, amit az időközben megérkező plébánosnak sikerült eloltania, de így is közel másfél millió forintos kár keletkezett. A gödöllői rendőrök alig egy héttel az eset után el is fogták a férfit, aki ellen a Gödöllői Járási Ügyészség templom megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt emelt vádat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!