21 év után kapták el a gyilkossági kísérlet elkövetőjét, aki most is csak 36 éves

2022. január 20. – 07:04

21 év után kapták el a gyilkossági kísérlet elkövetőjét, aki most is csak 36 éves
A támadás helyszínén 2001 áprilisában talált kés – Fotó: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

21 évvel ezelőtti gyilkossági kísérlet gyanúsítottját fogták el a Bács-Kiskun megyei rendőrök – közölte a Police.hu.

A kecskeméti támadás célpontja egy 27 éves nő volt, akit 2001. április 11-én egy ismeretlen egy társasház végén lévő hulladékgyűjtő konténernél a földre rántott, majd egy késsel többször megszúrt.

Az áldozat csak a szerencsének köszönhette az életét: kiabálni kezdett, amit két férfi meghallott, ezért azonnal a segítségére siettek. A támadó ekkor elmenekült. A nyomozók a helyszíni szemle során minden lehetséges bizonyítékot összegyűjtöttek, valamint kihallgatták a tanúként szóba jöhető embereket. Megtalálták a közelben az elkövetés eszközét, egy fekete nyelű kést is, az elkövető kilétére azonban nem derült fény, így a nyomozást akkor lezárták.

Időről időre azonban elővették a nyilvántartásba vett ügyet, és újabb bizonyítékok után kutattak. Újabb szakértői véleményeket szereztek be, amelyek alapján a nyomozást tovább folytatták, majd 2022. január 18-án 5 óra 45 perckor elfogták az emberölés bűntett kísérletével gyanúsítható K. István kecskeméti lakost.

Az őrizetbe vett férfi letartóztatását indítványozták.

A gyanúsított most is csak 36 éves, így a támadás feltételezett elkövetésekor alig 16 éves volt.

A héten egy másik régi bűncselekmény, egy 12 évvel ezelőtti gyilkosság ügyében fejezte be az eljárást a rendőrség vádemelést javasolva: 2010-ben Máriapócson öltek meg egy 75 éves férfit, akkor nem találtak gyanúsítottat, 2020-ban azonban a nyomozást újraindították, és tavaly februárban eljutottak a gyanúsítottig. A most 45 éves B. Róbert akkor már más bűncselekmények miatt ült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!