Távozik 11 orvos a Péterfy Kórház szülészeti osztályáról

2022. január 19. – 14:32

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik 11 orvos a Péterfy Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályáról – értesült a Telex, a távozás tényét az Országos Kórházi Főigazgatóság megerősítette lapunknak. A távozó orvosok számát ők nem kommentálták, de más forrásból ezt is megerősítették lapunknak. Kedden este az RTL már beszámolt erről meg nem erősített információkra hivatkozva.

Az orvosok távozásának pontos okáról egyelőre keveset tudni, de közöttük vannak, akik más állami intézménybe mennek át, és vannak olyanok is, akik a magánellátásba távoznak. A Péterfyben szülök/szültem Facebook-csoportban jó pár aggodalmas hozzászólást lehet olvasni a témában, néhányan azt hangsúlyozzák, hogy Budapesten a 7. és a 8. kerületből is csak ebbe a kórházba lehet menni szülni az állami ellátásban, és aggódnak, hogy az osztály ennyire megcsappant létszámmal is megfelelően el tudja-e látni a funkcióját.

Az egészségügyben egyébként felmondási tilalom van, de az érintett orvosok, akik között rezidensek is vannak, még a tilalom előtt adták be a felmondásukat. Az Országos Kórházi Főigazgatóságtól (OKFŐ) arról érdeklődtünk, hogy a felmondások mennyiben veszélyeztetik a kórház szülészeti osztályának működését, és hogy az orvosok pótlását hogyan tervezik megoldani.

„A Péterfy Kórházból távozó szakorvosok közül kettő egy-egy másik állami fekvőbeteg-intézményben lett osztályvezető főorvos, tehát az állami egészségügyi rendszer semmilyen veszteséget nem szenvedett el, ők előreléptek szakmai pályájukon. A kórház azóta felvett egy szakorvost és 1 rezidenst, két további rezidens felvétele pedig folyamatban van. Az osztály működése 7 szakorvossal és 3 rezidenssel zavartalanul zajlik jelenleg is, az intézményben semmilyen beavatkozás nem maradt el” – közölte az OKFŐ.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!