73 ezren írnak szombaton központi felvételit, a legtöbb iskola szigorú járványügyi szabályokkal készül

2022. január 19. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Több iskolában elengedik pár napra a nyolcadikosokat, nehogy a diákok a felvételi előtt fertőződjenek meg a koronavírussal, sok iskolában viszont a szülők orvosi igazolással kénytelenek megoldani a helyzetet – írja az Eduline. Az oktatási portál szerint az Oktatási Hivatal nem küldött egységes járványügyi szabályzatot a felvételit megszervező több mint 540 középiskolának, csak annyit közöltek, hogy egy teremben legfeljebb tíz diák vizsgázhat, a padokat pedig úgy kell elhelyezni, hogy legalább másfél méteres távolság legyen az írásbelizők között.

Minden másról – mérik-e a diákok testhőmérsékletét, tesznek-e ki plusz kézfertőtlenítőket, kell-e maszkot viselni a teszt megírása közben – az iskolaigazgatók döntenek. A legtöbb iskolában a felvételi írása közben is kötelező a maszk viselése, más intézmények ezt írás közben elengedik, a tumultus elkerüléséért pedig az intézmények minden bejáratukat megnyitják majd, a legtöbb intézménybe a szülők nem mehetnek be. Ezekről az adott iskola honlapján érdemes tájékozódni.

A különböző szülői fórumokra érkező kommentek alapján egyértelmű: sokan valóban nem engedik iskolába felvételiző gyerekeiket ezen a héten – írja az Eduline, amely szerint az iskolákban is megugrott a fertőzöttek száma, és egyre több osztály kerül karanténba.

A központi felvételit úgy rendezik meg, hogy közben tombol a koronavírus-járvány ötödik hulláma: a legfrissebb adatok alapján a pandémia kezdete óta még soha nem volt ennyi új fertőzött egy nap alatt, amennyit szerdán jelentett a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!