Orbán állítólagos grazi kezeléseire utalt egy interjúban a Jobbik elnöke

2022. január 19. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

Részletet közölt egy interjúból a Facebook-oldalán Jakab Péter, a videóban azt a kérdést teszi fel neki a HVG újságírója, hogy jár-e Grazba Orbán Viktor, amire a Jobbik elnöke azt válaszolja, hogy a témát már számtalanszor felhozta a parlamentben ő is és több ellenzéki politikus is.

Nem is az a lényeg, hogy jár-e vagy hova jár, hanem inkább az, hogy amikor én szemtől szemben ott állok a parlamentben Orbán Viktorral, akkor én is a mentális fáradtság jeleit tapasztalom rajta

– mondta Jakab Péter. Hozzátette, hogy a Jobbik már többször kezdeményezte, hogy a mindenkori miniszterelnöknek legyen egy pszichológiai vizsgálata.

Ahogy arról már korábban írtunk, Márki-Zay Péter egy videójában „Orbán grazi magánklinikás útjait” emlegette, amivel egy régi, de mindeddig bizonyítékok nélküli pletykát, álhírt, összeesküvés-elméletet emelt be a kampányába. Azt is írtuk, hogy nem először tett így, például Orbán Gáspár vélt szexuális irányultságára is célozgatott már, mondván, ezzel fogja ki a szelet a Fidesz homofób kampányának vitorlájából.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass