A Futórózsa utcai késelő és az áldozata szinte ugyanazt az utat járták be Kárpátaljáról érkezve, de nem ismerték egymást

2022. január 19. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség elfogta azt az elkövetőt, aki vasárnap késelt halálra egy férfit a XVI. kerületben. Húszfős nyomozócsoport foglalkozott a kutatással, a rendőrök 38 óra alatt derítették fel az ügyet.

A családapa megpróbált feltartóztatni egy tolvajt, aki kést rántott és végzett a 39 éves férfivel. A rendőrség hatalmas erőkkel kereste a tettest. Az eset a XVI. kerület csendes részén, a Futórózsa utcában történt. Az áldozat, N. Sándor pár éve Kárpátaljáról költözött az egyik négyemeletes ház első emeleti lakásába a feleségével és két lányával.

A BRFK szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Pál Adrián rendőrezredes beszélt az ügy részelteiről. Az emberölés január 16-án történt. A rendőrség úgy értesült az esetről, hogy egy vérző férfit talált egy járókelő, aki értesítette őket. A férfi sokkos állapotban volt, nem tudott válaszolni a kérdésekre. A mentők stabilizálták az állapotát, de a mentőben beszállításkor összeomlott a keringése, ezért újra kellett éleszteni. Ez sikerült, de nem sokkal később a kórházban meghalt a férfi.

„Betörőt fogtam, megszúrtak” – mindössze ennyit tudott mondani a férfi. Ezután kezdtek a kamerafelvételek kutatásába a rendőrök, ezek alapján meg tudták állapítani, hogy pontosan merre ment az elkövető. Egy ponton túl azonban már nem látták a kamerák a férfit.

Az elkövetőnek elég jellegzetes mozgása és dzsekije volt. Ahol utoljára látták a kamerák, ott megmutatták a környéken lakóknak a kamerafelvételeket. A környékbeliek felismerték az illetőt, akinek az egyik munkatársával is találkoztak a rendőrök, ő mondta, hogy kimaradt a férfi aznap a munkából, ami még gyanúsabbá tette.

A rendőrök bevitték a feltételezett elkövetőt a rendőrségre, ahol a férfi elsírta magát, és részletes beismerő vallomást tett.

Az áldozat a tettest a társasházuk előtt látta az autók között bóklászni, odaszólt neki, hogy mit csinál, de az nem válaszolt. Ezután a későbbi áldozat vette a kabátját, és lement, hogy utánajárjon a dolognak. A tettes később a rendőröknek azt mondta, nem kívánta a férfi halálát, egyszer szúrt, de pont az utánaeredő férfi szívének bal kamrájába döfte a kést, ami aztán a halálát okozta. A kést és a kabátját elrejtette a gyilkos, a rejtekhelyet később megmutatta a rendőröknek.

Az elkövető 82-es születésű férfi, Ukrajnában született, kőművesként dolgozott, már volt magyar állampolgársága. Azt mondta, városnézésre indult, és azért guggolt le az autók közé, mert kakilnia kellett, mondta ő, de az ablakból őt meglátó férfi szerint ez nem igaz, az autókat akarta kifosztani vagy ellopni.

A tettes ellen egyébként „intellektuális közokirathamisítás” miatt folytat nyomozást a NAV. Hogy ez az útlevelével, állampolgárságával kapcsolatos-e, arra a rendőrség nem tudott válaszolni. Hogy pontosan milyen ügyben nyomoz a NAV az elkövető ellen, és mit takar az „intellektuális közokirathamisítás”, arról megkérdeztük az adóhatóságot, beszámolunk róla, ha válaszolnak.

Különös színezetet ad az ügynek, hogy a tettes és az áldozat nagyon hasonló életutat járt be eddig. A rendőrség szerint mindketten Ukrajnában születtek 1982-ben, a születési helyük 8 kilométerre van egymástól, mindketten kőművesként dolgoztak Magyarországon, de a rendőrség szerint nem ismerték egymást.

A rendőrök bejárták a tett helyszínét az elkövetővel, erről itt láthatnak egy rövid videórészletet:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!