Elfogták azt az embercsempészt, aki a gyanú szerint rálőtt egy osztrák határőrre Vas megyében

2022. január 19. – 10:30

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda hajnalban a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Körmendi Rendőrkapitányságának járőrei Körmenden megállítottak egy magyar forgalmi rendszámú gépkocsit, amelyben hárman ültek, egyikük az a 25 éves férfi, aki a hétfői, külföldi hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsítható – derül ki a rendőrség honlapjára feltett közleményből. A három moldáv férfit a rendőrök előállították, a velük kapcsolatos intézkedések folyamatban vannak.

Az osztrák illetékes rendőrség tájékoztatása szerint az történt, hogy az osztrák fegyveres erők megpróbáltak megállítani egy magyar rendszámú járművet Ausztriában, az osztrák–magyar határ közelében, de a sofőr továbbhaladt, ezért a határőrnek arrébb kellett ugrania előle. Az autót a hatóságok ezután egy földúton követték Eberau (Monyorókerék) felől Bildein (Beled) irányába. Menetközben az autó letért az útról.

Az osztrák védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a földúton megállított kisteherautóból kiugrottak a menekültek, az egyik embercsempész pedig Magyarország felé futott, majd a határon átérve visszalőtt az osztrák határőrökre. 22 éves társát elfogták, a moldovai férfit embercsempészettel gyanúsítják.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass