Elfogták azt az embercsempészt, aki a gyanú szerint rálőtt egy osztrák határőrre Vas megyében

2022. január 19. – 10:30

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda hajnalban a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Körmendi Rendőrkapitányságának járőrei Körmenden megállítottak egy magyar forgalmi rendszámú gépkocsit, amelyben hárman ültek, egyikük az a 25 éves férfi, aki a hétfői, külföldi hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsítható – derül ki a rendőrség honlapjára feltett közleményből. A három moldáv férfit a rendőrök előállították, a velük kapcsolatos intézkedések folyamatban vannak.

Az osztrák illetékes rendőrség tájékoztatása szerint az történt, hogy az osztrák fegyveres erők megpróbáltak megállítani egy magyar rendszámú járművet Ausztriában, az osztrák–magyar határ közelében, de a sofőr továbbhaladt, ezért a határőrnek arrébb kellett ugrania előle. Az autót a hatóságok ezután egy földúton követték Eberau (Monyorókerék) felől Bildein (Beled) irányába. Menetközben az autó letért az útról.

Az osztrák védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a földúton megállított kisteherautóból kiugrottak a menekültek, az egyik embercsempész pedig Magyarország felé futott, majd a határon átérve visszalőtt az osztrák határőrökre. 22 éves társát elfogták, a moldovai férfit embercsempészettel gyanúsítják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!