Még mindig keresik az embercsempészt, aki rálőtt az osztrák határőrre

2022. január 18. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy erőkkel keresi a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával azt a 26 éves moldovai embercsempészt, aki hétfőn délelőtt magyar oldalról átlőtt azt osztrák oldalon álló határőrökre. A lövések senkit sem sebesítettek meg – tájékoztatta a Telexet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az osztrák illetékes rendőrség tájékoztatása szerint az történt, hogy az osztrák fegyveres erők megpróbáltak megállítani egy magyar rendszámú járművet Ausztriában, az osztrák–magyar határ közelében, de a sofőr továbbhaladt, ezért a határőrnek arrébb kellett ugrania előle. Az autót a hatóságok ezután egy földúton követték Eberau (Monyorókerék) felől Bildein (Beled) irányába. Menetközben az autó letért az útról.

Az osztrák védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a földúton megállított kisteherautóból kiugrottak a menekültek, az egyik embercsempész pedig Magyarország felé futott, majd a határon átérve visszalőtt az osztrák határőrökre. 22 éves társát elfogták, a moldovai férfit embercsempészettel gyanúsítják. Az osztrák rendőrség szerint a kisteherautóban talált 12 menekült Afganisztánból érkezett – írja a burgenland.orf.at.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!