Ellopták egy rab 250 ezer forint értékű euróját a Nagy Ignác utcai börtönben, elővették a börtönőröket

2022. január 15. – 08:26

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsonykor elloptak 250 ezer forint értékű eurót a Nagy Ignác utcai börtönből, amit az egyik rab helyezett letétbe – írja a Blikk. A pénz eltűnésére csak december 28-án derült fény. A történteket a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága lapunk megkeresésére megerősítette a lapnak.

A Blikk úgy tudja, a raktáros fedezte fel, hogy az egyik fogvatartott által leadott pénz eltűnt. Az ügy miatt már aznap délutánra berendeltek és kikérdeztek két tucat bv-s dolgozót.

A dolgozóknak azt mondták: ha a pénz nem kerül elő, akkor ugrik a fegyverpénz, azaz az egyösszegben folyósított hathavi fizetésük, amit januárban kapnának meg. Az egyik dolgozó ezután bevitette a pénzt egy családtagjával, de az nem derült ki, hogy ő lopta-e el a fogvatartott pénzét.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a lap kérdésére azt közölte: a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen feljelentést tett, megjegyezték azonban, hogy „fogvatartotti kár nem keletkezett”. A nyomozásról nyilatkozni illetékes Központi Nyomozó Főügyészség válaszában azt írta: gyanúsítottat még nem hallgattak ki.

A börtönben a fogvatartottaknál nem lehet készpénz. Amikor valaki bekerül, akkor a nála lévő pénzt letétbe helyezik vagy átteszik a számlájára, hogy abból fedezze a benti költségeit. A Blikknek az ügytől független jogász, Bagó Ottó ügyvéd azt mondta: ha az eltűnt pénz előkerült, a lopás akkor is megtörtént, annak beismerése pedig korlátlan enyhítő körülményként vehető tekintetbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!