Sínek közé esett egy kerekesszékes férfi az M3-as metróban, újraélesztették, de kritikus állapotban van

2022. január 15. – 20:48

Másolás

Vágólapra másolva

Kritikus állapotban van az a mozgássérült férfi, aki péntek este zuhant kerekesszékével együtt a sínek közé az M3-as metró Ecseri úti megállójában – erről az RTL Híradó számolt be. Bár az állomásra érkező metró vezetője időben vészfékezett, a 66 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni.

A rendőrség szerint a férfi a mozgáskorlátozottak számára nemrég átadott lifttel érkezett le a metrómegállóhoz, azonban rosszul lett, és emiatt esett a sínek közé. A tűzoltók először a ráesett kerekesszéket emelték le róla, majd kivették a sínek közül, a mentők pedig újraélesztették. A mentésről a katasztrófavédelem is közzétett egy videót:

Egy szintén kerekesszékes szemtanú az RTL riportjában arról beszélt, „tiszta vér volt az áldozat keze, a feje, mindene”. Súlyos koponyasérülést állapítottak meg a 66 éves férfinél, és életveszélyes állapotban szállították a baleseti osztályra. Az RTL úgy tudja, a férfi most is kritikus állapotban van.

„Nagyon jól és gyorsan reagáltak a kollégák, nemcsak a vonatvezető, hanem az állomási diszpécser is. Mind a két kollégának lehetősége van a pálya feszültségmentesítésére, ez meg is történt, a vezető pedig időben vészfékezett, így meg tudott állni, és nem történt gázolás”

mondta az esetről Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Hozzátette, mivel a metrós lift ezen a környéken még újdonságnak számít, a kerekesszékeseknek még nem volt alkalmuk begyakorolni ezt a közlekedési módot – ezért azt javasolja, hogy a kezdeti időkben inkább kísérővel használják a metrót, vagy kérjenek segítséget az állomás személyzetétől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!