Az elővárosi vonatok is bezakatoltak a Futárba

2022. január 14. – 16:51

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb hasznos funkcióval bővül a BKK Futár alkalmazása, írja közös közleményében a BKK, a BFK és a MÁV. A MÁV-Volán-csoport adatszolgáltatásának köszönhetően már a Budapest-bérletekkel igénybe vehető MÁV-START-járatok is megjelennek a felületen. A jövőben utazástervezés esetén ezeket a vonatokat is lehetséges alternatívaként kínálja fel a rendszer.

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) kezdeményezésére augusztus vége óta a MÁV-HÉV járatainak adatai, mostantól pedig a MÁV-Volán-csoport által fejlesztett interfészen keresztüli adatszolgáltatásnak köszönhetően már azok a MÁV-START által üzemeltetett vonatok is megjelennek a rendszerben, amelyeket Budapest-bérlettel igénybe lehet venni. (Ezeket a vonatokat a MÁV-START menetrendjében rombusz jel jelöli.) A vonatok listája a BKK oldalán tekinthető meg.

A BKK és a MÁV-START ügyfelei a jövőben gyorsabban, akár kevesebb átszállással érhetik el úti céljukat, miközben az okoseszközök képernyőjén valós időben láthatják a vasúti szerelvények mozgását, áll a közleményben. Mostantól a vasútállomásokra tartó utasok nyomon követhetik az applikációban, hogyan érik el a számukra fontos szerelvényt a közösségi közlekedéssel.

Akik vonattal érkeznek a fővárosba, azok is könnyen megtervezhetik, hogy a vonatról leszállva melyik BKK-járattal tudnak a leggyorsabban eljutni a célállomásukhoz. A Budapest-bérlettel számos vonat vehető igénybe többletköltség fizetése nélkül a város közigazgatási határain belül, ezért a fővárosiak számára is hasznos lehet a mostani fejlesztés: olyan gyorsabb és egyszerűbb útvonalakat is ajánlhat a rendszer, amire eddig nem gondoltak volna a BKK ügyfelei.

A BKK FUTÁR rendszer hét éve, 2014 ősze óta segíti a Budapesten közlekedőket. A BKK ügyfelei havonta több millió utazást terveznek meg az applikáció segítségével. Jelenleg havonta 600 ezren használják a programot, de nemcsak a mobilalkalmazás, hanem a webes felület is népszerű.