Karambolozott egy tram-train Szegeden

2022. január 12. – 09:53

Másolás

Vágólapra másolva

Összeütközött egy Hódmezővásárhelyről érkező tram-train és egy személygépkocsi kedden reggel Szegeden, a Boldogasszony sugárúton – közölte a Mávinform a közösségi oldalán. A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt Anna kút és Szeged vasútállomás között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A vasútvillamosok a délelőtti órákban megnövekedett menetidővel, rövidebb útvonalon közlekednek, járatkimaradásokra is számítani kell.

Olvasónk a helyszínen úgy látta, egy terepjáró ráhajtott a sínekre, amit aztán a vasútvillamos pár méterrel el is tolt.

Fotó: olvasónk felvétele
Fotó: olvasónk felvétele

Balázs Csaba, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére közölte, a balesetben személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hivatásos tűzoltók a kormánylégzsákot leszorítva nyújtottak segítséget az autó vezetőjének a kiszállásban, valamint áramtalanítottak a járművet. A villamosvasút utasai elhagyták a szerelvényt.

A tram-traint november végén adták át, akkor indult az első menetrend szerint közlekedő járat Hódmezővásárhely és Szeged között. Már a kora hajnali járat iránt is akkora volt az érdeklődés, hogy a vasútvillamosra alig fértek fel az emberek, sőt néhányan le is maradtak róla. Kicsit szorosan vannak, de reméli, hogy jó lesz az utazás, mondta lapunknak az első utasok egyike.

Hogy mi is az a tram-train, kinek az ötlete volt mindez, miért került végül az eredeti becslés ötszörösébe, arról ebben a cikkben írunk részletesen. Stábunk a helyszínen követte az indulást, a vasútvillamos első napjáról részletes videót is készítettünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!