Helyenként mínusz 20 fok is lehet csütörtök hajnalban, pénteken viszont már 10 fokig is melegedhet az idő

2022. január 12. – 06:35

Másolás

Vágólapra másolva

A idei év eddigi leghidegebb hajnalára kell készülni csütörtökön az ország túlnyomó részén, az Időkép előrejelzése szerint ugyanis helyenként akár -20 Celsius-fokig is hűlhet a hőmérséklet, de a Dunától keletre szinte mindenhol -10 fok alatti hideg várható.

Ez az észak, északkelet felől megerősödő széllel érkező hidegebb, szárazabb levegőnek, illetve a szél miatt kitisztuló égboltnak köszönhető. A Dunától keletre nagy területen csökkenhet -10 fok alá a hőmérséklet, a hóval borított keleti, délkeleti tájakon pedig nem lesz ritka a -15 foknál erősebb, akár -20 fokos fagy.

A Magyar Víziközmű Szövetség a Telexnek eljuttatott közleményében jelezte: aki még nem tette meg, mindenképpen téliesítse a vízmérőket, szerelvényeket, megelőzve a nagyobb problémákat, mivel az idei tél egyik leghidegebb éjszakája várható szerdáról csütörtökre virradóra.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Csütörtök napközben aztán enyhülés jön, keleten tarthat ki az egész napos fagy, máshol 1-7 fokra készülhetünk a délutáni órákban. Péntekre virradóan már csak északkeleten fordulhat elő -10 foknál alacsonyabb hőmérséklet.

Aztán enyhülés jön, pénteken a nyugati országrészben 10 fok is lehet. Keleten beragadhat a hajnalra képződő köd és rétegfelhőzet, ami miatt 0, +4 foknál nem is emelkedik magasabbra a hőmérséklet. Máshol szinte zavartalanul napos, enyhe időre van kilátás 5 és 11 fok közötti maximumokkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!