Fenyítést kapott, már nem lát el szolgálatot a Magyar Honvédségnél a szexuális zaklatással vádolt alezredes

2022. január 10. – 11:49

Másolás

Vágólapra másolva

Egy év telt el azóta, hogy miután hiába kért segítséget a honvédségen belül, feljelentette akkori felettesét egy, az ezredhez személyzeti ügyintézőként kerülő, férjezett nő a Magyar Honvédségnél, miután állításai szerint a férfi 2019 őszétől zaklatta, majd később rendszeres szexuális aktusra vette rá őt. A nő azt vallotta: a férfi egyértelművé tette, hogy nincs más választása, mint alárendelni magát a szexuális aktusnak.

Az ügyben nemcsak a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen indult eljárás, hanem fegyelmi eljárást is indítottak az alezredes ellen, ami azóta már lezárult. Az alezredes fenyítést kapott, vezetői beosztásából pedig felfüggesztették, és nincs már aktív állományban, tényleges szolgálatot nem lát el – közölte Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdésére Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Benkő úgy fogalmazott, hogy „eddig egy” fegyelmi eljárás keretében fejezték be a vizsgálatot az alezredessel szemben, ami a hvg.hu szerint erősítheti azt a gyanút, hogy akár több vizsgálat is indulhatott zaklatások miatt. A férfit feljelentő honvédségi dolgozó a lapnak korábban azt mondta, más kolléganőkkel is volt szexuális kapcsolata.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségnél indult büntetőeljárás továbbra is nyomozati szakaszban van.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom