Fenyítést kapott, már nem lát el szolgálatot a Magyar Honvédségnél a szexuális zaklatással vádolt alezredes

2022. január 10. – 11:49

Másolás

Vágólapra másolva

Egy év telt el azóta, hogy miután hiába kért segítséget a honvédségen belül, feljelentette akkori felettesét egy, az ezredhez személyzeti ügyintézőként kerülő, férjezett nő a Magyar Honvédségnél, miután állításai szerint a férfi 2019 őszétől zaklatta, majd később rendszeres szexuális aktusra vette rá őt. A nő azt vallotta: a férfi egyértelművé tette, hogy nincs más választása, mint alárendelni magát a szexuális aktusnak.

Az ügyben nemcsak a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen indult eljárás, hanem fegyelmi eljárást is indítottak az alezredes ellen, ami azóta már lezárult. Az alezredes fenyítést kapott, vezetői beosztásából pedig felfüggesztették, és nincs már aktív állományban, tényleges szolgálatot nem lát el – közölte Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdésére Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Benkő úgy fogalmazott, hogy „eddig egy” fegyelmi eljárás keretében fejezték be a vizsgálatot az alezredessel szemben, ami a hvg.hu szerint erősítheti azt a gyanút, hogy akár több vizsgálat is indulhatott zaklatások miatt. A férfit feljelentő honvédségi dolgozó a lapnak korábban azt mondta, más kolléganőkkel is volt szexuális kapcsolata.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségnél indult büntetőeljárás továbbra is nyomozati szakaszban van.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!