Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan, nagy rendőri akció indult emiatt Budán

2022. január 09. – 00:14

Másolás

Vágólapra másolva

Több olvasónk is jelezte, hogy szombaton este 10 óra körül nagyobb létszámú rendőri erők mozgását észlelték a Budai Vár közelében.

Egyik olvasónk a TEK páncélozott járművét, valamint körülbelül 20 kisbuszt is látott a Vár felé haladni. Egy másik olvasónk rengeteg egyenruhást is látott mozogni, akik elmondása szerint egy gyártelephez hasonlító területre nyomultak be.

Az akcióról megkérdeztük a rendőrséget, ahonnan az alábbi választ kaptuk: „Több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt. Bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni.”

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass