Covid-mintavevő konténert is kifosztott, az unokahúga szalagavatóján is lopott a budapesti sorozattolvaj

2022. január 8. – 09:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást egy 37 éves budapesti férfival szemben, aki október közepétől kezdve a főváros több kerületében is lopott, számol be a Police.hu

  1. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi először 2021. október 17-én délután osont be egy IX. kerületi bevásárlóközpont egyik előadótermébe, ahonnan a rendezvény szünetében egy táskát emelt el a benne tárolt mobilokkal, pénzzel és bankkártyával együtt. A más nevére kiállított kártyával két alkalommal vásárolt is.
  2. A férfi ez után saját unokahúga szalagavatóján volt vendég 2021. december 3-án este egy kőbányai művelődési házban, ahol a tanárok szobájából egy táskát lopott el, pénzzel, telefonnal, okmányokkal, bankkártyával.
  3. December 10-én este egy ismerőse XVIII. kerületi lakásából lopta el annak telefonját, táblagépét, pénzét, okmányait, bankkártyáját és munkahelyéhez tartozó mágneses ajtónyitóját. Ezzel még éjjel elment az ismerőse zuglói munkahelyére, ahol az egyik COVID-mintavevő konténerbe így könnyedén bejutott, majd onnan ellopott egy számítógépet, mobiltelefont és pénzt.
  4. Két nappal később a besurranó az egyik budapesti vasútállomás öltözőjébe osont be, ahol egy irattárcára tett szert a benne lévő iratokkal és bankkártyával együtt. Utóbbival hétszer vásárolt is.
  5. A tolvaj végül 2021. január 1. délután és 2. hajnal között egy másik COVID-mintavevő konténerre csapott le Ferencvárosban, ám a mágneses ajtónyitó, – mivel azt már letiltották – nem nyitotta azt ki. A férfi akkor erőszakkal felnyitotta a konténert, majd egy laptoppal, egy mobiltelefonnal és több mint százezer forinttal távozott onnan.

A ferencvárosi rendőrök a tolvajt a budapesti H. Sándorként azonosították, akit 2022. január 3-án egy józsefvárosi hotelban fogtak el. Szobájában megtalálták az előző nap ellopott számítógépet, mobiltelefont és a maradék pénzt.

A férfit a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók ötrendbeli lopás vétség, háromrendbeli lopás bűntett, valamint háromrendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. H. Sándor a terhére rótt bűncselekmények elkövetését részben elismerte, őt a rendőrök őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!