Négy toronyból álló, 65 méteres irodaház épül Angyalföldön

2022. január 8. – 08:38

Négy toronyból álló, 65 méteres irodaház épül Angyalföldön
A Láng Gépgyár bontása még 2012-ben kezdődött el – Fotó: Balaton József/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar kormány novemberben nyilvánította rozsdaövezeti akcióterületté az egykori Láng Gépgyár XIII. kerületi iparterületét, a nyolc hektáros terület a Rahimkulov család érdekeltségébe került. A Paulinyi építésziroda álmodta meg, hogy nézzen ki a terület – írta a Népszava.

A lap úgy tudja, hogy a Váci út és a Vizafogó utca találkozásánál négy különálló toronyból álló, 65 méter magas irodaház épül.

A Láng negyed látványterve
A Láng negyed látványterve

Hogy el tudjuk ezt a magasságot helyezni: a Kopaszi-gát mellett épülő Mol-torony 143 méteres lesz, az Árpád híd pesti hídfőjénél épült két irodaház 62 és 64 méter magasak.

Az irodaházak mellett 230 szobás szálloda és több termes konferencia-helyszín épül, míg a 4 lakóépületben 1424 lakást alakítanak ki. A projekt 150 milliárd forint értékű, és 2022 valamint 2031 között hat ütemben készül el.

A Népszava emlékeztet arra, hogy a szintén a kerülethez tartozó Népfürdő utcai építkezésen a kerületi tervtanács elutasította az Idom Házépítő Kft terveit – a cég szintén Rahimkulovékhoz kötődik –, de a kormány kiemelt beruházássá emelte, emiatt a kerület vezetése az Alkotmánybírósághoz fordult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!