107 milliárdból épül az M44-es befejező szakasza

2022. január 7. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

107 milliárd forintból épül meg az M44-es gyorsforgalmi út befejező, Kecskemét és Szentkirály közötti szakasza, olvasható a Magyar Építők nevű szakmai portálon. Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a megbízást a Hódút Kft. nyerte el. A 32,3 kilométeres szakasz a Kecskemét mellett futó 5-ös főút M5-ös kapcsolatának közvetlen közeléből indul majd. A munkálatok tavasszal kezdődhetnek meg.

A közbeszerzés további részprojekteket is tartalmaz az útépítéshez kapcsolódóan. Megépítenek még:

  • az 5-ös főútnál egy turbó körforgalmú csomópontot,
  • a 441-es főútnál egy különszintű csomópont,
  • egy egyszerű kétoldali pihenőhelyet,
  • illetve összesen 14 db műtárgyat, melyek között van négysávos gyorsforgalmi út átvezetését szolgáló olyan híd (vagy felüljáró vagy aluljáró), melynek két közvetlen támasza közötti legnagyobb szabadnyílása 44 méter.

A befejező szakasz az építés alatt lévő 4,6 kilométeres Szentkirály-Lakitelek szakaszhoz csatlakozik majd, ott a Közgép a kivitelező. Ez pedig már a decemberben átadott szakaszhoz kapcsolódik: innen Békéscsabáig közel 90 kilométeren már elkészült a pálya, négy sávon haladhat a forgalom. Az M44-es Lakitelek és Tiszakürt közötti szakaszát december közepén adták át, a beruházás leglátványosabb eleme az új Tiszaugi híd.

A 125 kilométer hosszú M44-est 2025-re tervezik befejezni.

Az M44-es gyorsforgalmi út befejező, Kecskemét és Szentkirály közötti szakasza – Fotó: NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlelsztő Zrt.
Az M44-es gyorsforgalmi út befejező, Kecskemét és Szentkirály közötti szakasza – Fotó: NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlelsztő Zrt.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!