Pécsen megszűnik a hibrid autók ingyenes parkolása

2022. január 6. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

A pécsi közgyűlés rendeletben határozott arról, hogy amint vége a kormány által kijelölt veszélyhelyzeti időszaknak, a zöld rendszámos hibrid autók ingyenes parkolása megszűnik a város fizetős parkolóövezeteiben. Ahogy arról a villanyautosok.hu beszámolt, a tisztán elektromos járművek parkolása továbbra is ingyenes marad, azonban előzetes regisztrációhoz kötött lesz.

2020 elején több város, köztük Budapest is, tervezte a zöld rendszámos autók ingyenes parkolásának szigorítását, akkor vélhetően a koronavírus járvány miatt országosan bevezetett ingyenes parkolás bevezetése akasztotta meg a folyamatot. 2021 őszén a pécsi önkormányzat újból elővette az ötletet, december végén pedig rendeletben is rögzítették az új díjszabás rendet. Ennek értelmében a a kormányhatározatban elrendelt veszélyhelyzet lezárását követő naptól kezdődően csak az előzetesen regisztrált, kizárólag elektromos meghajtású gépjárművek parkolhatnak ingyenesen a város fizetős övezeteiben, hibridek nem. A város célja az emissziós kibocsátás csökkentése, a rendelet viszont nem csak a pécsi, elektromos autóval közlekedők életét nehezítheti meg, hanem azokét is, akik turistaként érkeznek majd elektromos autóval a városba.

A regisztráció módjáról egyelőre nincs információ, ahogy arról sem, elegendő lesz-e egyszer regisztrálni a gépjárműveket, vagy minden évben ismételni kell majd.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!