Újabb két buszon vezeti be az első ajtós felszállást a BKK

2022. január 4. – 17:38

Másolás

Vágólapra másolva

Január 8-tól újabb két BKK-járaton is csak az első ajtónál lehet majd felszállni, a 32-es buszokon csak hétvégén, a 68-as buszon viszont mindennap életbe lép ez a rendszer, közölte kedden a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A cég hozzátette, hogy akinek nincs érvényes jegye, a buszjáratokon a járművezetőtől tud vásárolni. Ennek ellenére azt tanácsolják, hogy lehetőleg még az utazás megkezdése előtt vegyen jegyet mindenki.

A BKK a korábbi időszakok tapasztalatait kiértékelve döntött úgy, hogy bevezeti az első ajtós felszállást a Göncz Árpád városközpont és az Örs vezér tere között közlekedő 32-es autóbuszon, valamint a Kispest, Vas Gereben utca és az Akadémiaújtelep, 525. tér megálló között közlekedő 68-as járaton – a 32-es buszon ugyanakkor munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet majd felszállásra használni.

A közlemény szerint az eddigi tapasztalatok megerősítik, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is.

A BKK az elmúlt időszakban több kerületben, számos járaton vezetett be a hétvégékre első ajtós felszállási rendet, a csepeli buszokra és az újpesti 220-as buszra pedig hétköznap is csak járművezetői ellenőrzés után lehet felszállni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!