Elindult a Rádió Dikh, jelenleg az ország egyetlen roma rádiója

2022. január 3. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

Megkezdte működését a jelenlegi egyetlen roma rádió az országban, a Rádió Dikh.

A 100.3 frekvencián hallható Magyarország egyetlen roma rádiója, ahol reggeli műsorral, kívánságműsorral és számtalan, roma kultúrát, művészetet, gasztronómiát érintő közszolgálati jelentőségű műsorral várják a nagyérdeműt.

Egész napos adásfolyammal várja a hallgatókat a 100.3 frekvencián a Rádió Dikh, amely megkezdte teljes körű működését. A rádió – amelynek indulását nagyszabású óriásplakát-kampány is kiegészíti – műsorát a minden hétköznap reggel 7 órától hallható Vekker című műsorral indítja. A napi kétórás közéleti magazin érdekességekkel, napi aktuális információkkal és minibeszélgetésekkel jelentkezik a roma társadalom meghatározó alakjaival.

Ezt követi a Fekete Kávé című délelőtti műsor, amely minden hétköznap 9 órától lesz hallható Patai Anna, Báró és Kovács A. Máté műsorvezetésével. „Régi nagy álmom vált ezzel valóra, hogy műsorvezetőként próbálhatom ki magam. A délelőtti műsort – és az arra való felkészülést – párhuzamosan viszem majd az énekesi pályám alakításával, a dalszerzéssel, koncertezéssel. Hetek óta készülök a műsorvezetésre, sokkal intenzívebben követem nyomon a híreket, figyelem az aktuális trendeket. Igyekszem felkészült lenni, hogy ne csak szórakoztassuk a hallgatókat, de hasznos információkkal is lássuk el őket” – mondta a délelőtti műsor kapcsán Patai Anna.

A Fekete Kávét követően minden hétköznap 12 órától a hamisítatlan kávéházi cigányzenéké lesz a főszerep a Húzd rá cigány! című műsorban, ahol ikonikus dallamok csendülnek majd fel. Ezt követően jön a Dikh chaje!, a női tematikájú napi magazin minden hétköznap 13 órától.

15 órától jelentkezik majd a BódikhívánságShow, Bódi Csaba Juniorral. „Nagyon örülök, hogy a kívánságműsort én vezethetem, mert itt közvetlen interakcióban lehetek a hallgatókkal. Bízom benne, hogy szebbé, vidámabbá tudom majd tenni a napjukat azzal, hogy teljesítem a zenei kívánságukat” – tette hozzá az ifjabb Bódi Csaba.

Minden hétköznap 18 órától hallható a Roma Szalon kulturális magazinműsor, míg hétvégente a felhőtlen kikapcsolódásé lesz a főszerep a Rádió Dikhben. Minden pénteken és szombaton este nyolctól elszabadulnak az ütemek a Baxtalo Partyban DJ Baxtalo jóvoltából. A Rádió Dikh a zene mellett egész héten számtalan roma kultúrát, művészetet, gasztronómiát körbejáró közszolgálati jelentőségű műsorral is jelentkezik majd a 100.3 frekvencián.

A Media1 úgy értesült, néhány héttel ezelőtt Roma Rádió Kft. néven alapított új vállalkozást Radu Morar, aki a Dikh TV, a Sláger FM, a Sláger TV és a Fishing & Hunting csatorna tulajdonosa Andrejszkij Zoltánnal, aki a Fishing & Hunting tévécsatorna kereskedelmi és marketing igazgatója. A cégbírósági adatokból az derült ki, hogy a Roma Rádió Kft. 3 millió forintos jegyzett tőkével jött létre.

Korábban már volt egy roma célközönségnek szóló rádió 2001 és 2011 között, ez Rádió C néven futott, ettől több roma politikus és közéleti szereplő határolódott el mondván, hogy túl sok engedményt tettek a politikának a frekvenciához jutás érdekében. Az adó később finanszírozási problémák miatt ellehetetlenült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!